Blogg

RSS

Träning och friskvård

21 Jun 2017

För många är det en naturlig del av tillvaron att träna i tid och otid. Det är bra för både hälsa och balans att använda kroppen, samt att ha bra kostvanor. För att sätta fart på möten är gemensam fysisk utmaning en bra teknik. Dessutom kan man ofta inspirera till att träna även efter konferenser.

Tips på hur du kommer igång med träning

Sätt inte för höga krav på dig själv och din träning. Många som vill komma igång med träning sätter orimliga mål om att man ska träna upp mot flera gånger per dag. Sätt istället rimliga krav på att du exempelvis ska träna 2 gånger i veckan så kan du hålla en kontinuitet i träningen. Blir det fler pass är än ditt mål är detta bara något positivt. Under dina träningspass ska du träna det som du tycker är roligt. Tycker du exempelvis att det är roligt med dans och inte alls roligt att löpa, kör på dans. Den bästa träningen är den som blir av. Hitta de tider som passar din träning bäst. Kanske vill du ha träningen gjord när du kommer hem från jobbet och därför passar det dig bäst att träna på morgonen eller lunchen.

Vi tipsar om att utforska ämnet ordentligt via webbsidor som enkelhel.se där fokus är harmoni och fysisk balans.

Träna flera!

Att träna med andra kan ge dig motivation. Testa gruppträning i form av klasser! Testa dig fram bland de olika klasserna tills du hittar det som passar dig. Du kan också testa att träna med en personlig tränare. Detta gör att du vet att träningen blir av och att du får ut maximalt av din träning. Om du tränar med en kompis är det inte heller lika lätt att hoppa över att träna i sista sekund. Ett tips är att bestämma fasta dagar och tider så ni kan planera utefter detta.

Planera din konferens i Stockholm

13 Jun 2017

Att planera en konferens är en uppgift som skrämmer många, särskilt om det är första gången du gör det och du inte har någon erfarenhet att luta dig mot. Här ger vi dig några tips som kan lindra stressen och underlätta planeringen av din konferens i Stockholm!

När du ska arrangera en konferens i Stockholm bör du börja planera inför konferensen i god tid. Många konferenslokaler bokas upp långt i förväg, vilket gör att du bör ha en god framförhållning. Det finns dock många lokaler och konferensanläggningar att välja mellan i den kungliga huvudstaden. Du har därför goda möjligheter att hitta en lämplig lokal även om du är ute i sista minuten.

Vissa föredrar att förlägga konferensen till en mer avlägsen och avslappnande plats där stressen lyser med sin frånvaro. Andra förlägger den hellre till en centralt belägen konferenslokal, dit deltagarna enkelt kan ta sig med kommunala färdmedel eller egen bil. Det är viktigt att du känner till färdvägarna till anläggningen så du kan undvika att infrastrukturen sätter käppar i hjulen för din konferens i Stockholm.

Fler saker att tänka på inför din konferens i Stockholm

Ibland kan konferensanläggningarna erbjuda rabatter när du bokar konferens vissa datum, vilket kan få din budget att räcka lite längre. Glöm dock inte bort vikten av att datumet passar konferensdeltagarna, så konferensen inte krockar med någon annan tillställning eller en helgdag.

Du bör ha god kännedom om din budget och spendera slantarna omsorgsfullt. Se till att allt du behöver för en lyckad konferens i Stockholm ingår i priset. Du kan till exempel behöva catering eller hyra viss utrustning. Fråga även om det finns tillgång till Wi-Fi i lokalen. Det är viktigt att du känner till hur många deltagare ni blir, så du kan säkerställa att de ekonomiska bitarna att gå ihop.

Om du har möjlighet bör du besöka flera potentiella konferenslokaler innan du fattar ditt slutgiltiga beslut. Rymmer konferenslokalen det antal deltagare som krävs? Finns det möjlighet att dela upp deltagarna i mindre grupper i rum som är belägna i anslutning till den huvudsakliga lokalen? Har konferensanläggningen egen restaurang eller kan en cateringfirma hyras in? Erbjuds andra aktiviteter på kvällarna?

Konferens i Stockholm

31 May 2017

I en stad som Stockholm finns förstås otaliga konferensanläggningar där allt från ett fåtal deltagare till ett par tusen personer kan husera. I Frihamnen ligger Magasin 9 som med sina 2 200 kvm är en av Stockholms största eventlokaler och rymmer hela 3 700 personer. För konferenser är dock maxantalet 1 000 personer i biosittning. Oskarsteatern i Stockholm city har 947 konferensplatser i sin storslagna teatersalong. Teatern invigdes redan 1906 men salongen renoverades så sent som i början på 2010­talet. Ännu en stor konferensanlänläggning är Munchenbryggeriet vid Södra Mälarstrand vars 14 konferenslokaler tillsammans rymmer 2 600 personer varav den största lokalen rymmer ungefär 900 personer i biosittning. Under Tele2 Arena hittar vi Ballroom 12 som rymmer cirka 750 personer i biosittning. Winterviken heter den konferenslokal i Gröndal som en gång i tiden tjänade som Alfred Nobels dynamitfabrik. Denna byggnad från 1891 har en säregen atmosfär och i Stora Salen kan upp till 500 deltagare sitta i biosittning. Winterviken ägs och drivs av Erika och Markus Aujalay, känd från TV­programmet “Sveriges Mästerkock”, som också tillagar maten.

Varierade rum

I mellanskiktet utmärker sig Folkungakyrkan på Södermalm som erbjuder en speciell stämning då denna 150 år gamla kyrka har renoverats för att kunna fungera som konferensanläggning. I den stilrena kyrksalen ryms 310 deltagare och lokalen är utrustad med modern teknik som projektor och filmdukar. Naturhistoriska Museet på Östermalm har fyra konferenssalar som rymmer från 30 personer i Guldrummet till 300 personer i den stämningsfulla Barockhallen. Det de mindre konferenslokalerna saknar i deltagarkapacitet tar de ofta igen i atmosfär. Gamla Stadsportsvalvet som är i beläget i Gamla Stan rymmer 60 personer i biosittning och erbjuder med sina valv från 1600­talet en unik konferensmiljö. I Kungsträdgården mitt i Stockholm ligger SO Sthlm som är en i sammanhanget liten lokal på 110 kvm. Förutom utställningar och produktlanseringar lämpar sig lokalen även för mindre konferenser och rymmer i biosittning upp till 60 deltagare. Skyddsrummet på Södra Mälarstrand har som namnet antyder en speciell karaktär och tar emot 140 deltagare i biosittning.

Bättre möten

18 Jan 2016

Möten på jobbet kan vara oerhört givande och de kan vara oerhört meningslösa. Oftast hamnar de någonstans där emellan om man har tur. Det är mycket som ska stämma för att ett möte ska bli så bra som möjligt och ofta är det svårt att tillfredsställa alla deltagare. Om man som chef ser till att vara uppmärksam på olika sorters strategier för bra möten så kan man lättare känna sig nöjd. Om man istället endast följer i samma gamla vanliga spår så kan man inte heller förvänta sig att de anställda ska komma med särskilt intressanta uppslag.

Kreativiteten behöver ständigt uppmuntras om man vill se sitt företag utvecklas och det är väl ingen som vill se sitt företag stå helt stilla? För att ta vara på alla anställdas kunskap och idéer behöver man vara öppen både för em och deras förslag och för nya idéer gällande hur man ska ta tillvara den kompetens som finns inom företaget.

Ibland tar man in konsulter som egentligen inte alls behövs, men som man anlitar på grund av att man inte har full koll på vad för slags kompetens ens anställda har. Om man ser till att ständigt föra en mer öppen dialog med sina anställda så kan man hålla det inom företaget i fortsättningen. På detta sätt kan man även se till att visa sina anställda lite extra uppskattning. Man kan inte förvänta sig att de anställda ska vara särskilt engagerade i företaget om man inte ser till att visa dem att de är uppskattade.

Unik konferens

18 Jan 2016

Konferenser och möten som sker under lite annorlunda former har blivit mer och mer vanliga och det är de flesta av oss tacksamma för. Att sitta i ett trist konferensrum med de sedvanliga frukterna, mineralvatten och lite kaffe kan få vilken kreativ hjärna som helst att transformeras till en grå mus som tyst sitter i ett hörn.

Det kan vara en bra idé att kalla in en utomstående expert vid nästa möte för att på så sätt få lite feedback gällande hur mötena på arbetsplatsen ser ut, man blir lätt hemmablind och kan ha svårt att se lösningar då man inte alltid ens kan se problemet. Tips på förbättring kan komma från oväntade håll så se till att vara öppna för lite nya tankegångar så att det kommer in nya och fräscha idéer.

Konstruktiv kritik är alltid välkommet, men som sagt så är det svårt att kritisera alls när man inte vet exakt vad som kan göras bättre. Nuförtiden finns det en öppenhet till alternativa möten som inte funnits tidigare och detta leder till att man lättare kan ta sig en titt på vad man faktiskt kan ge för slags nya förslag för att förbättra möten.

Att ha möte efter möte utan att diskutera dem efteråt är en fälla som många gått in i, så här kan man se att det redan från start är fel i hur man väljer att se över sina möten. Ett möte som resulterar i noll återkoppling är nästan som ett möte som aldrig existerat.